Diagnoosiksi paljastui Alzheimerin tauti

Alzheimerin tautiin sairastuessaan ihminen läheisineen kohtaa suuren järkytyksen varsinkin, jos se tapahtuu työiässä. Läheisten tuella asiaa on helpompi käsitellä, ja jaksamista helpottavat tiiviit verkostot. Myös ulkopuolista tukea kannattaa ottaa vastaan, jos sellaista on tarjolla yllättävässä elämäntilanteessa. Itseään ei saa unohtaa ja omalle surutyölle on annettava aikaa.

Lue lisää »

Omaishoitaja Mikko Räikkösen tarina

Kun läheinen sairastuu Alzheimerin tautiin, elämä muuttuu lopullisesti. Sairaus tuo elämään haasteita ja yllätyksiä, joihin niin potilaan kuin omaishoitajankin on sopeuduttava. Sairauden kanssa ei kuitenkaan tarvitse jäädä yksin. Sairauden hyväksyminen, avoimuus, ympäristön tuki ja omista voimavaroista huolehtiminen helpottavat arjessa jaksamisessa.

Lue lisää »

Asiantuntija kertoo

Videolla geriatrian erikoislääkäri Lauri Seinelä kertoo Alzheimerin taudin lääkehoidon edistysaskeleista. Hoidon onnistumisen kannalta lääkkeiden soveltuvuuden, tehon ja sairauden etenemisen seuranta on myös hyvin keskeisessä asemassa.

Lue lisää »

Miten selvitä arjessa? – parhaat vinkit muiden kertomana

Alzheimerin taudin oireet voivat ajan myötä hankaloittaa elämää. On tärkeää pyrkiä ymmärtämään potilaan maailmaa ja toimia sairauden asettamien ehtojen mukaan. Lue miten potilaat ja heidän läheisensä ovat helpottaneet arkeaan ja jätä oma vinkkisi muiden avuksi!

Lue lisää »

Aktiivisuutta sairauden rajoissa

Perheen äidin sairastuminen Alzheimerin tautiin muutti koko perheen elämän.

Lue lisää »

Alzheimer astui yrittäjän arkeen

Sairastuin Alzheimerin tautiin vuonna 2007. Olin tuolloin 44-vuotias ja omistin oman kampaamon pääkaupunkiseudulta. Kaikki alkoi oikeastaan siitä, että aloin yhtäkkiä kärsiä lukihäiriöstä ja kirjoitusvaikeuksista. Kirjoittaessani kirjaimet vaihtoivat usein paikkaa tai olivat väärässä järjestyksessä.

Lue lisää »