Muistitutkimuksiin

Äitini kuoli viime kesänä Alzheimerin tautiin 89-vuotiaana ja oli viimeiset 5 elinvuottansa hoitokodissa. Oireet alkoivat kuitenkin jo vuosia aikaisemmin, ja tauti oli jo pitkällä, kun se saatiin diagnosoitua ja magneettikuvaus saatiin tehtyä.

Itse täytin juuri 65 vuotta, ja haluaisin tietää, löytyykö pääkaupunkiseudulta yksityistä lääkäriasemaa, johon voisi päästä magneettikuvaukseen alkavan Alzheimerin taudin havaitsemiseksi. Olen nimittäin havainnut, että minulta hukkuu välillä aivan tavallisiakin sanoja puhuessani, ja tuttujenkin ihmisten nimet saattaa unohtua. Laskemisessa ei ole vielä ongelmia, koska teen työtä numeroiden parissa. Haluaisin tietää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, onko tauti kehittymässä, koska tiedän, että siinä vaiheessa kun oireita ilmenee, on hoito jo myöhäistä.

Muistikeskuksella (https://www.muisti.com) on Helsingissä kolme toimipistettä. Heillä hoituu kaikki muistitutkimukset, ja sieltä ohjataan sitten pään magneettitutkimukseenkin. Muistikeskus on erikoistunut nimenomaan muistisairauksiin, ja sieltä saatte varmasti valistuneita vastauksia muistiin ja muistisairauksiin liittyviin kysymyksiinne. Heillä on valtakunnallinen palvelunumero 0200 684 784, jonne voitte soittaa ja esittää asianne.

Ystävällisin terveisin,
Markus Halminen

Kategoriat:

Alzheimer ja elämäntavat

Alzheimerin ennuste

Alzheimerin hoito

Alzheimerin oireet

Alzheimerin periytyminen

Alzheimerin tutkimukset

Yleistä Alzheimerista

Markus Halminen,
geriatrian erikoislääkäri