Sopeutusvalmennuskurssit eläkeikäisille

Olen Kotkasta ja haluaisin tiedustella, onko päälle seitsemänkymppisellä mahdollisuutta päästä minkälaiselle sopeutus- ja valmennuskursseille? Olen juuri äskettäin saanut tiedon, että sairastan Alzheimer-tautia, ja kun mieliala hyppii laidasta laitaan.

Valitettavasti eläkeikäisille ei ole tarjolla yhteiskunnan tarjoamia sopeutusvalmennuskursseja. KELA järjestää alle 65-vuotiaille muistisairaille ja heidän läheisilleen perhekursseja. Parhaiten toimivat terveyskeskukset voivat järjestää muistihoitajiensa toimesta jonkinlaista sopeutumisvalmennusta. Muistiliiton alaosastot järjestävät vaihtelevasti sopeutumisvalmennuskursseja. Kotkan alaosasto ei tällaista kotisivujensa perusteella järjestä.

Kouvolassa on aloitettu 1.3. paikallisen yhdistyksen toimesta perhekurssi 1-2 vuoden sisällä muistisairausdiagnoosin saaneille ja heidän läheisilleen. Jos haluat ajella Kouvolaan saakka, voit varmaan vielä pyrkiä mukaan. Yhteystietoja oheisessa osoitteessa: https://kouvolanseudunmuisti.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=14&Itemid=4.

Ystävällisin terveisin,
Markus Halminen

Kategoriat:

Alzheimer ja elämäntavat

Alzheimerin ennuste

Alzheimerin hoito

Alzheimerin oireet

Alzheimerin periytyminen

Alzheimerin tutkimukset

Yleistä Alzheimerista

Markus Halminen,
geriatrian erikoislääkäri