Magneettikuvaus vai silmäleikkaus?

Äidilläni on jonkinasteinen muistisairaus, ja hän on odottanut jo 5 kk pääsyä magneettikuvaukseen. Nyt kun olemme lähellä tätä aikaa, äidillä todettiin silmän mykiössä reikä, joka on leikattava pikimmiten (sokeutumisen vaara). Ja kuinka ollakaan, aika leikkaukseen osuu juuri magneettikuvauspäivään.

Olen todella huolissani äitini tilasta, koska hän on alkanut kuulla harhoja ja selvästi tarvitsisi lääkkeen estämään huonontumistaan. Mikä olisi tie, josta pääsisi tutkimuksiin ilman uutta puolen vuoden odotusta. Miten yksityisille pääsee, ja mitä magneettikuvaus maksaa? Menemmekö taas terveyskeskuslääkärin luo saamaan ei mitään apua?

Hei! Onpa harmillinen tilanne teillä. Ehkä ongelmaanne on jo tullut ratkaisu. Luulisi, että röntgenosastolta joustettaisiin tässä kohtaa siten, ettette joutuisi odottamaan uutta 5 kk aikaa kuvaukseen. Yksityissektorilla pään MRI-tutkimus maksaa KELA-korvauksen jälkeen noin 300–400 euroa. Yksityissektorilla tarvitsette erikoislääkärin lähetteen. Muistisairausepäilyssä soveltuvia erikoisaloja olisi geriatria ja neurologia. Näiden alojen lääkärit voivat tarvittaessa aloittaa jotakin lääkitystä harkintansa mukaan jo ennen magneettikuvausta.

Ystävällisin terveisin,
Markus Halminen

Kategoriat:

Alzheimer ja elämäntavat

Alzheimerin ennuste

Alzheimerin hoito

Alzheimerin oireet

Alzheimerin periytyminen

Alzheimerin tutkimukset

Yleistä Alzheimerista

Markus Halminen,
geriatrian erikoislääkäri